Szemvizsgálat

Szemünk a legfontosabb és egyik legbonyolultabb érzékszervünk, mely rendszeres ellenõrzést igényel. Sajnos az emberek gyakran már csak akkor jelentkeznek vizsgálatra, amikor megromlott látásuk, a mindennapi életükben is problémát okoz. Mindenki számára legalább 2 évente szükséges a szem vizsgálata, azonban speciális esetekben vagy gyermekeknél, idõs korban ennél gyakrabban, akár félévente, évente is ajánlott. A látás romlása általában lassú folyamat, amely évekig is eltarthat, különösebb panasz nélkül. Minél elõbb fény derül a látáshibára, annál sikeresebben és könnyebben orvosolhatók a vele kapcsolatos problémák is.

A megfelelõ korrekciós lencse megállapítása mellett a rendszeres ellenõrzés során végzett szemfenékvizsgálat és szemnyomásmérés biztosítja a késõbbi súlyos látászavarok kialakulásáért felelõs betegségek korai felismerését és kezelését, mint például a cukorbetegség, magas vérnyomás, a szürke- és zöldhályog.

Üzletünk rendelõjének felszereltsége biztosítja, hogy alapos és teljeskörû szemvizsgálatot végezzünk pacienseink számára. A vizsgálatot diplomás optometrista és szemorvos végzi.

A zöldhályogszűrést egy érintés nélküli szemnyomásmérővel végezzük, fájdalommentesen és gyorsan. Újdonság a régióban az a 3D-s szemvizsgáló amely a fejfájást okozó szemhibák kiszűrését hivatott végezni és amely nélkül ezek a problémák nem orvosolhatók.